• Chiropractie voor SportersDownload de drie stappen om direct aan de slag te gaan. Download  

Chiropractie voor Sporters


Sport is leuk en belangrijk om fit te blijven. Ongeacht je niveau brengt sport extra belasting op je lichaam. Wanneer er in het lichaam bepaalde spieren of gewrichten zijn die niet optimaal functioneren, moet het lichaam zich hier op aanpassen. Dit leidt tot compensatie. Compensatie betekent dat bepaalde spieren en gewrichten harder moeten werken om de beweging en belasting van het lichaam op te vangen.

Waneer je lichaam gaat compenseren gaat de prestatie achteruit. Kracht, co-ordinatie, stabiliteit en duurzaamheid neemt af. Door de compensatie ontstaan er zwakke schakels in het wat tot blessures kan leiden.

Chiropractie voor sporters richt zich dan ook op drie belangrijke onderdelen:

 • Behandelen van sportblessures
 • Voorkomen van blessures
 • Verbeteren van sportprestaties

Download de drie stappen om direct aan de slag te gaan.

Download de drie stappen om direct aan de slag te gaan.

* Verplichte Velden

 • Ik geloofde eerst niet in deze vorm van behandeling, maar nu kijk ik er anders naar. Als niets meer helpt zou ik dit ook aanbevelen.

  Irene Gelissen
 • Klachten-vrij is voor mij een utopie, maar ik durf wel te zeggen dat mijn pijnklachten zeker voor de helft zijn afgenomen!! En dat is ontzettend veel waard!! Hele fijne behandelaars en medewerkers in deze praktijk!!

  Vrouw 40+
 • Ik had meteen ná mijn eerste behandeling: "Ja, dit is het voor mij". Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen. En nu na vier behandelingen voel ik al voor 90% vooruitgang! Super!

  K. Levels
 • Na de eerste behandeling al direct resultaat! De pijn verdween en de beweeglijkheid was weer als vanouds. Mijn advies: niet twijfelen, doen!

  Jan Schonbrodt
 • Blij dat ik deze praktijk heb leren kennen. Mijn verzekering vergoed 80% van de kosten. De rest heb ik er graag zelf voor over.

  Erik
 • Al twee jaar had ik last van mijn schouder. Na verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut stelde een kennis voor om naar de chiropractor te gaan. Meteen na de eerste behandeling kon ik mijn arm beter bewegen, dit zonder pijn. Ik ben blij dat ik jaren geleden de beslissing heb genomen om naar Chiropractie Geleen | Leudal te gaan. Mijn advies: Doe wat je moet om jezelf beter te laten voelen! Bij Chiropractie Geleen | Leudal ben je zeker op de juiste plaats. 

  Karin van Heumen
 • Na vele extreme huilbuien, slecht slapen, slecht drinken en ontroostbaar zijn, advies gevraagd aan mijn vriendin, haar zus is chiropractorer. Zij adviseerde mij om naar de chiropracticie Geleen te gaan en te vragen naar Susan Heesen, gezien de ervaring die zij heeft met babytjes kon zij me misschien verder helpen.

  Ik heb gebeld met de praktijk, de assistente heeft haar uiterste best gedaan om mij een week later te kunnen inplannen, omdat Beau zoveel huilde wilde ze mij niet al te lang laten wachten. Dit vond ik al erg fijn, de donderdag daarop kon ik met Beau terecht, Susan heeft de intake gedaan en Beau onderzocht, direct werd duidelijk dat ze kampte met nek en rug klachten, iets wat veel voorkomt bij pasgeboren babytjes, maar in mijn ogen vaak word afgedaan als ‘’normaal’’ ‘’krampjes ‘’sprongetje’’ etc. iets in mij zei echter dat het geen van allen was en zag tijdens de intake dan ook direct de pijn die Beau had bij het aanraken van bepaalde plekken in haar nek en rugje, Susan zette direct de behandeling in. Ook was Susan eerlijk, en gaf aan dat het best kon zijn dat ze misschien niet reageerde op de behandeling, als dit bleek zou de behandeling dan ook niet voortgezet worden. Diezelfde avond krijste Beau het uit en dacht ik, wat heb ik gedaan?! Na veel gesus is ze gelukkig lekker gaan slapen, de dag erna werd Beau met een lach wakker, en die lach is sindsdien nog maar nauwelijks van haar lieve gezichtje geweest. In een week tijd en 2 behandelingen verder had ik een heel andere dochter, een dochter die nauwelijks huilde, haar flesjes weer goed uitdronk, en veel lachte, alleen huilt als ze honger heeft, moe is of haar prikkels van die dag wilt verwerken. Susan heeft tijdens de behandelingen zo ontzettend haar best gedaan om ons meisje te helpen, en dit is haar heel erg gelukt! Ik ben blij dat ik kennis heb mogen maken met de chiropractie, het heeft ons ontzettend geholpen, en zal dan ook alle mamma’s aanraden met een babytje zoals wij hadden een keer langs te gaan, en hopelijk zullen zij net zo geholpen kunnen worden als onze Beau.

  Kim van Doorn
 • Mijn ervaring met chiropractie.

  Sinds vorig jaar voorjaar heb ik een aantal afspraken gehad in deze praktijk. Ik heb enorm baat bij deze behandelingen. Mijn klachten zijn dat ik af en toe scheefstand heb in mijn nek, na een behandeling is dat helemaal gecorrigeerd. Ik vind de behandeling op zich fijn, geeft direct ontspanning in mijn lichaam. Het wordt ook heel zorgzaam allemaal gedaan afhankelijk van je persoonlijke (medische) situatie. Ook vind ik het zeer goed dat er een uitgebreid intake-gesprek aan vooraf gaat bij de eerste afspraak. Ik weet ook zeker dat de behanderlaars je doorverwijzen, als zij iets waarnemen dat bij een ander specialisme hoort. Verder heb ik de ervaring dat er goed naar een mij wordt geluisterd. Alle opmerkingen worden meegenomen in de behandeling, Zo ervaar ik het althans. Heel prettig. Ook bij binnenkomst in de praktijk wordt je door het team van de receptie direct goed opgevangen en verzorgd. Allemaal een plus. Ook mijn partner komt regelmatig of indien nodig bij deze chiropractie-praktijk en ook hij is heel tevreden.
  Kortom deze praktijk is een absolute aanrader. Vrouw 69 jaar.

  Vrouw 69 jaar
 • Sittard, September 2018,
   
  Al meer dan 10 jaar laat ik me helpen door een Chiropractor. Zeer tevreden was ik over mijn Amerikaanse Chiropractor; een zeer ervaren man die onderdeel was van het Amerikaans Olympisch Team. Toen hij besloot weer terug te gaan naar de USA viel het niet mee om een goede vervanger te vinden. Tijdelijk was ik onder behandeling van een vervangende Chiropractor in dezelfde praktijk, maar dat was voor mij helaas niet de juiste behandelaar en ik besloot het een tijdje zonder te proberen.
   
  Door een aangeboren afwijking heb ik echter al op jonge leeftijd arthrose ontwikkeld, waardoor ik vaak veel pijn ervaar in de heup, onderrug en het bekken. Bewegen wordt hierdoor soms vrijwel onmogelijk gemaakt. Door goede ervaringen in het verleden besloot ik me dus toch weer aan te melden bij een nieuwe Chiropractor. Zo ontmoette ik Noor van der Velden bij Chiropractie Geleen. Een leuke vrolijke talentvolle jongedame van 21 jaar. Sinds kort in dienst bij de praktijk in Geleen. Ter voorbereiding op mijn heupoperatie helpt ze me met het rechten van mijn rug en bekken, en zorgt ze er daarnaast voor dat de zenuwbanen “vrij” zijn, zodat ik met veel minder pijn rondloop.
   
  Vanaf het begin toont Noor een enorme betrokkenheid en heb je ook direct het gevoel dat je te maken hebt met iemand die weet waar ze het over heeft. Ze luistert zeer goed naar wat ik als patient vertel en zij vertaald dat daarna zeer correct naar een juiste behandeling. Tijdens de behandeling legt ze ook heel goed uit wat ze doet en waarom ze dat doet. Ze raffelt niets af, maar neemt de tijd voor een juiste behandeling. Ook vraagt ze goed door als ik vragen heb over bepaalde pijngebieden; om zo ook direct de juiste behandeling te geven.
   
  Nu ik een aantal weken onder behandeling ben bij Noor kan ik echt zeggen dat ik superblij met haar ben! Ze doet echt niets onder voor de Chiropractor die ik daarvoor had en waarvan ik baalde dat hij terug ging naar de USA. Noor heeft mij vanaf het begin met veel betrokkenheid geholpen en van advies voorzien. Het is net alsof ze al jaaaaaren bezig is met haar vak, en geloof me, na jaren van verschillende hulpverleners weet ik echt wat ik zeg. Haar kennis, haar behandelmethodes én daarnaast zeker ook haar zijn, dragen absoluut bij tot de professionaliteit waarin Chiropractie Geleen zich onderscheidt van de concurrent. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen ontmoeten en hoop dat ze nog vele jaren mijn persoonlijke Chiropractor mag zijn!
   
  Viv, 50 jaar, Sittard

  Viv Sittard

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.