Rokjesdag! Hakken of niet?

Rokjesdag! Hakken of niet?

26/04/2016

De eerste zonnestralen zijn inmiddels geweest, de temperatuur loopt op en jawel… de eerste rokjes zijn alweer gesignaleerd. Wanneer trek jij een rokje aan? Voor een gewone doordeweekse dag naar je werk, of in het weekend door de stad flanerend en lekker op een terrasje genieten van een drankje en de zon? Wat doe je dan onder dat rokje aan? Een paar ‘flatjes’ zoals ze tegenwoordig genoemd worden? Of toch een paar hakken, voor het charmante, sexy effect?

Van hakken wordt over het algemeen gezegd dat ze niet uitermate gezond zijn voor de rug. Toch zijn er dames die zweren bij een hakje onder hun schoen, omdat ze dan juist minder pijn in hun rug ervaren.

Wat is nu wijsheid?
Wanneer je op hakken loopt, verandert je houding en ook je bewegingspatroon. De belasting van je heupen, knieën en enkels neemt toe en daarmee ook de kans op slijtage. Het vermoeden bestaat dat doordat het zwaarte punt van het lichaam naar voren schuift, je bekken kantelt en de holling in de lage rug afvlakt. Je bilspieren zorgen voor deze kanteling en staan hierdoor dus continu op spanning.


Als je bovenstaande zo leest, komt toch het besef boven dat op hakken lopen, hoe sexy en charmant ook, toch ook wel een minder gunstig effect op je lijf kan hebben. Tja…, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden…

Als je toch kiest om bij gelegenheid op hakken te lopen, neem dan de volgende punten als advies:

  • Op hakken lopen is toch zoiets als topsport dus voordat je een avondje of misschien wel dag op hakken gaat doorbrengen, zorg dat je je spieren opwarmt. Rek je hamstrings, stek je tenen en draai met je enkels. Wanneer je na een tijd toch last krijgt, doe deze rekoefeningen dan nog een keer.
  • Ook al is het een drukke dag of avond, probeer 5 minuten pauze te nemen. Trek je hakken uit en masseer je voeten met een crème. Mocht je niets anders hebben, handcrème werkt prima!
  • Kies voor een bredere hak in plaats van de smallere variant, dit geeft je voeten meer steun en loopt makkelijker.
  • Schaf een zooltje aan dat als een kussentje fungeert onder de bal van je voet. Het loopt comfortabeler en voorkomt dat je in je schoen heen en weer schuift. Dit soort zooltjes krijg je bij de meeste drogisterijen.
  • Schoenen die uitlopen in een punt kunnen prachtig zijn. Hou er rekening mee dat je tenen het behoorlijk te verduren krijgen in deze schoenen. Je kunt er zelfs anders door gaan lopen. Draag ze daarom niet te vaak!

Mocht je onverhoopt toch last van je lage rug blijven houden na een avondje hoge hakken, aarzel dan niet om te bellen, wij helpen graag je rug weer in optimale balans te herstellen voor je dagelijkse bezigheden en je volgende uitje!

Wat merk jij na een avondje hoge hakken? Of doe je ze bij voorbaat al niet aan? We vinden het leuk als je je ervaringen met ons hieronder wil delen! Alvast bedankt!

We wensen je een comfortabele rokjesdag, mét of zonder hakken!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.