Chiropractie gedurende je zwangerschap

Chiropractie gedurende je zwangerschap

05/03/2018

Met enige regelmaat stellen mensen in onze praktijk de vraag of je ook chiropractische behandeld kunt worden als je zwanger bent. Het antwoord is ja! Niet alleen kun je behandeld worden; het heeft zelfs voordelen als je behandeld wordt door een chiropractor wanneer je zwanger bent.

Verminderde pijn

Ongeveer 50% van zwangere vrouwen hebben last van rugpijn gedurende hun zwangerschap en zelfs tot 75% van vrouwen hebben last van rugpijn gedurende hun bevalling. Een aantal studies toonden aan dat 75% van zwangere vrouwen minder last hadden van pijn wanneer ze behandeld werden door een chiropractor.
Andere studies laten zien dat wanneer rugpijn behandeld wordt gedurende de zwangerschap, er een drie keer kleinere kans is om last te hebben van rugpijn gedurende de bevalling. Zou dat niet mooi zijn, een minder pijnlijke bevalling op een natuurlijke manier?

Natuurlijk is pijn vermindering een geweldig voordeel, maar er zijn zoveel andere voordelen van chiropractische zorg gedurende je zwangerschap!

Lees meer op onze website : www.chiropractiegeleen.nl


Kortere bevallingstijd

Ja, je leest het goed! Een retrospectieve studie toonde aan dat de duur van de bevalling van vrouwen die chiropractische zorg ondergingen tijdens hun zwangerschap, met 25% korter was. Wanneer het de tweede of derde bevalling betrof, was de bevallingsduur zelfs gemiddeld 31% korter. Door te zorgen voor stabiliteit en balans in het bekken en de wervelkolom, kunnen we zorgen dat je bekken zich in de correcte positie bevindt om je ongeboren kindje optimaal te kunnen laten groeien en bewegen.


Een goede houding

Twee dingen beïnvloeden je houding gedurende je zwangerschap: het veranderde zwaartepunt van je lichaam en de veranderde hormoonbalans. Zelfs het meest fitte, gezonde lichaam moet zich nog steeds aanpassen aan deze uitdagingen. Door de stand van de voeten te verbreden en een hollere rug te maken, zorgt het lichaam voor aanpassing aan het zwaardere gewicht dat het moet dragen. Hierdoor wordt de druk op je lage rug groter en kan dit best pijnlijk worden. Het is belangrijk om je bewust te blijven van je houding en goed til-technieken te gebruiken.


De uitdaging van de veranderde hormonen

Tijdens de zwangerschap stijgt het niveau van het hormoon relaxine. Dit zorgt ervoor dat de gewrichtsbanden in het bekken soepeler worden en dat de baarmoederhals wijder wordt voor het begin van de bevalling. Deze versoepeling zorgt vaak voor meer pijn en disbalans in het bekken. De Internationale Chiropractische Pediatrie Associatie adviseert zwangere vrouwen chiropractische zorg om de balans in het bekken te verbeteren en de ruimte voor de ongeboren baby te optimaliseren voor zijn of haar ontwikkeling tijdens de zwangerschap.


Referenties :

Phillips C.J., Meyer J.J. Chiropractic care, including craniosacral therapy, during pregnancy: a static-group comparison of obstetric interventions during labor and delivery. J Manipulative Physiol Ther. 1995;18(8):525–529.

. Diakow P.R.P., Gadsby T.A., Gadsby J.B., Gleddie J.G., Leprich D.J., Scales A.M. Back pain during pregnancy and labor. J Manipulative Physiol Ther. 1991;14(2):116–118.

. Berg G., Hammer M., Moller-Nielsen J., Linden U., Thorblad J. Low back pain in pregnancy. Obstet Gynecol. 1988;71:71–75.

Fallon J DC. The Effect of Chiropractic Treatment on Pregnancy and Labour. A Comprehensive Study. Proceedings of the World Federation of Chiropractic . 1991:24-31

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.