Hooikoorts

0 reacties
06/04/2018

De lente...

Ondanks het weer en de temperatuur die op en af zijn, komt eindelijk het voorjaar! Met de zon komen planten, bloemenknoppen en stuifmeel! Het is de periode van de hooikoorts!

Als u voelt dat u een verstopte neus of jeukende/ tranende ogen begint te krijgen, of eenvoudigweg te niezen, dan ben u precies op tijd om de hooikoorts tape te proberen.
Als u ongeveer weet wanneer u last van hooikoorts gaat krijgen, dan kunt u al preventief laten tapen.

Wat is hooikoorts eigenlijk?

Het is niets anders dan een verstoring van het evenwicht in het afweersysteem. Het lichaam reageert op een verkeerde manier op de aanwezigheid van stofjes in de lucht. In het lente gaat het vooral over stuifmeel. Vaak wordt de allergische reactie veroorzaakt door een combinatie van genetische factoren (allergie heerst vaak in de familie) en invloeden van buitenaf.


Wat doet de Kinesiotape voor uw hooikoorts?

Eenvoudig uitgelegd, stimuleert de tape de weefsels die in verbinding staan met de longen en het immuunsysteem. De meeste zenuwen die van invloed zijn op de longen bevinden zich in het gebeide tussen de schouders en de taille daarom wordt de tape ook in dit gebied aangebracht en blijft ongeveer een dag of vijf zitten. De tape moet meestal een paar keer achter elkaar aangebracht worden om een beter effect te krijgen.
Twijfel niet om te proberen!

Wat kunt u nog meer doen bij hooikoorts?

Uw chiropractor kan hulp bieden door de wervelkolom te behandelen en ervoor te zorgen dat het zenuwstelsel en daarmee het immuunsysteem weer optimaal kan functioneren. De behandeling is erop gericht om de druk op het zenuwstelsel te verlichten, daardoor kan het immuunsysteem zijn werk aanzienlijk effectiever doen, waarbij de kans op allergische reacties sterk gereduceerd wordt. Het lichaam is dan beter in staat om de oorzaak van de allergie te neutraliseren.

Voor een goede gezondheid is een gezonde, goed functionerende wervelkolom net zo belangrijk als goede voeding. Uw chiropractor kan u daarbij helpen en zo de kwaliteit van leven merkbaar te verbeteren.

Er zijn twee data gepland speciaal voor de hooikoorts patiënten.
Zaterdag 7 april om 12.30 uur in Leudal en op woensdag 18 april om 14.00 uur in Geleen.
U krijgt dan informatie over hooikoorts en het tapen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om u te laten tapen tegen een gereduceerd tarief.

Hooikoorts

0 Reacties

* Verplicht veld
** E-mail adressen worden niet gepubliceerd