Voetreflexologie, wat doet het voor je?

Voetreflexologie, wat doet het voor je?

15/06/2018

Voetreflexologie werd al toegepast in het oude China, in Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika? In die tijd leefde de mens heel dicht bij de natuur en voelde aan wat wel of niet goed voor de gezondheid was. Tegenwoordig staat een heel groot deel van de mensheid heel ver van de natuur af, met een hele andere / ongezonde levensstijl als gevolg. Oude kennis deed er niet meer toe. Je ziet nu dat steeds meer mensen op zoek zijn naar de basis, naar de eenvoud, naar bewustwording. Natuurlijke geneeswijzen waaronder voetreflexologie worden weer steeds vaker toegepast.
Voetreflexologie is een holostische therapie, dit betekent dat er wordt uitgegaan van de eenheid van lichaam en geest en op het moment dat hierin een blokkade is, dit kan leiden tot een heleboel uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn door zorgen, maagklachten bij stress, hartkloppingen bij angst, darmklachten als je zenuwachtig bent, slaapproblemen als je te druk bent.
Op de voetzolen staat net als op de boven- en zijkant van de voet het hele lichaam geprojecteerd. Als voetreflexoloog geef ik via de voeten het hele lichaam een impuls door middel van druk, waardoor het betreffende orgaan of lichaamsdeel gestimuleerd wordt. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd waardoor het natuurlijk evenwicht zich gaat herstellen.
Tijdens en na de behandeling is het voor iedereen verschillend wat je ervaart.. De meest gehoorde ervaringen zijn: zich gemakkelijker kunnen ontspannen, beter slapen, geen of veel minder last van opvliegers hebben, geen of minder pms klachten hebben, meer energie voelen, minder/geen last meer hebben van obstipatie, zich gelukkiger voelen, minder stress ervaren, minder/geen hoofdpijn hebben, minder/geen nek- en rugklachten ervaren. Aangezien ieder mens uniek is kun je nooit van tevoren aangeven wat de behandeling voor iemand kan doen.
Voetreflexologie is ervaren en vooral open staan voor dat wat het je kan brengen!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.