Herfst!

Herfst!

15/10/2018

Bleeegh laat licht, vroeg donker, net de deur uit moeten tijdens een stortbui, de wind die je paraplu binnenstebuiten klapt en je kapsel ruïneert, verkleumde vingers van de kou…jawel hoor het is weer herfst.
Ik merk zelf altijd na een weliswaar te korte maar warme zomer dat ik het wel weer lekker vind dat het iets eerder donker word, dat je weer lekker in je warme wollen trui op de bank mag kruipen met de verwarming weer een graadje hoger en een lekkere kop thee in je hand… dan weet je dat de donkere dagen voor kerst eraan komen.

En voordat het echt te koud wordt en de ijspegels aan je neus hangen is dit de perfecte tijd om nog een lekker lange wandeling te maken.
Lekker met je laarzen door die berg mooie bruin, geel koperkleurige bladeren banjeren. Goed voor je lijf en hartstikke gezond om de frisse herfstlucht op te snuiven. Zeker in de donkere dagen voor kerst heel gezond om geregeld buiten te zijn, dat laatste zonnetje nog mee te pikken. De combinatie van wandelen, de frisse buitenlucht en een najaarszonnetje is perfect om klachten als neerslachtigheid voor te zijn.
Hier in ons mooie Limburgse land zijn er tal van mogelijkheden om een mooie herfstwandeling te maken, samen met je lief of heerlijk met het hele gezin. En nadien samen op de bank kruipen met een dampende warme chocomel met slagroom.

Mijn tips voor een herfstwandeling:
• Zorg voor goede schoenen en minstens zo belangrijk goeie sokken.
• Zorg dat je voldoende water gedronken hebt en neem ook water mee voor tijdens de wandeling.
• Je smartphone kan ook goed als gps dienen, verdwalen kan dus eigenlijk niet.
• Maak het leuk, neem iets lekkers mee pauzeer geregeld en geniet vooral van alles wat je tegenkomt, van je gezelschap en van de omgeving.

Maak een mooie wandeling op Landgoed Exaten | Haelense Beekdal voor de mensen die in de omgeving Leudal wonen. Ikzelf wandel graag in Kasteelpark Elsloo naar Geulle, rond de Ruïne in Stein of in het Danikerbos in Geleen.
En kijk ook eens op https://www.routeyou.com voor mooie wandelroutes.

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.