Feestdagen...?!

Feestdagen...?!

15/12/2018

Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Drie evenementen in minder dan een maand tijd, terwijl er op het werk ook nog van alles afgerond moet worden voor het einde van het jaar. Bovendien is de werkmaand door de feestdagen relatief kort en zijn er ook op dat vlak veel verplichtingen.
We verwachten veel van de decembermaand. Deze verwachtingen worden vooral door onze omgeving en door de media geschapen. Je hoeft de tv maar aan te zetten of je ziet hoe een perfect kerstfeest eruit zou moeten zien. Maar ook in je sociale omgeving wordt constant gevraagd of je nog iets speciaal gaat doen tijdens de feestdagen.
Verder moet ook de invloed van het in deze periode doorgaans grauwe weer niet onderschat worden. Die kan voor somberheid zorgen, waardoor mensen vatbaarder zijn voor stress.
Om ervoor te zorgen dat je ontspannen kunt genieten van de feestdagen is het belangrijk jezelf te ontlasten van stress, kosten en vervelende zaken. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen zoals het schrijven van kerstkaarten, het kopen van cadeaus, het inkopen van houdbare producten en het maken van afspraken.
Spiegel je daarbij vooral niet aan wat anderen allemaal uit de kast halen. Tenslotte gaat het om de mensen, het samenzijn en de sfeer.
Ook wat betreft de overvloed aan eten en drinken draait alles om balans. Wil je volop genieten tijdens de etentjes en borrels maar ook op je gewicht en gezondheid letten? Zorg dan dat je op de overige dagen gezond eet en voldoende beweegt.
Door de drukte deze maand wordt de behandeling bij de chiropractor vaak overgeslagen. De stress, spanning, het slepen van boodschappen of een kerstboom zorgen voor extra druk op het lichaam waardoor er blokkades kunnen ontstaan. Een blessure zit dan in een klein hoekje. Ons advies is dan ook: boek juist een extra behandeling voor de feestdagen om het lichaam dat steuntje in de rug te geven.
Tenslotte, hoe je de feestmaand ook gaat invullen, doe het op de manier die bij je past.

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.