Massage, waarom?

26/03/2019

Massage.... Waarom?
We weten dat we eten en onderdak nodig hebben om in leven te blijven, maar we beseffen vaak niet dat aanraking net zo belangrijk is.
Aanraking is een biologische noodzaak en een geestelijk genot. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam en dat van anderen.
Weet je nog hoe je moet ontspannen?
Vandaag de dag hoor je het steeds vaker, “nee daar heb ik geen tijd voor”, want ik moet....
Wat moeten wij nou echt? Moet dat wasje nu gedraaid worden, of die mand met was gestreken worden? Of de badkamer gepoetst worden? Uiteindelijk wel, maar het kan ook best een andere dag. Als ouder “ren” je al vaker van het een naar het ander. Het begint al ’s morgens als de wekker gaat, je moet werken en/of de kinderen naar school/opvang brengen. Na je werkdag de kinderen weer ophalen, eten koken, vervolgens zwemles, voetbaltraining of welke hobby ze dan ook hebben. Nog even het wasje ophangen, die mand was strijken, 10 minuten gesprek op school, ledenvergadering, vergadering van de buurtpreventie, vergadering op het werk, cursus van het werk, noem het maar op En dan is het weer zo goed als bedtijd. En natuurlijk is niet iedere dag hetzelfde maar toch hebben we “geen tijd”, om tijd voor ons zelf te nemen. En juist dat is net zo belangrijk even een moment voor jezelf nemen. En of dat moment nou is om even een boekje te lezen, sporten, een drankje met vrienden, etentje met je partner, het maakt niet uit neem die tijd voor jezelf. Zorg goed voor je eigen lichaam, je hebt er namelijk maar 1 en niemand die tegen je zal zeggen en nu moet je gaan ontspannen. Degene die dat zegt ben jezelf. JIJ bent degene die kiest om een relax moment in te lassen, tussen al je bedrijvigheid door. Even lekker onthaasten, de tijd nemen voor ontspanning. Een massage kan daar een steentje aan bijdragen. Het gevoel hebben van “nu even niets”. Vaak wordt er gedacht dat je moet sporten om gemasseerd te worden of dat je iets moet “mankeren”. Niets is minder waar, ook als je denkt dat je niets hebt, behalve geen tijd is een massage goed om te nemen. Meeste Nederlanders brengen gemiddeld zo’n 8,7 uur van de dag zittend door voor het werk. Los van het zitten in de auto, op de bank voor de tv. Dit kan klachten veroorzaken, vastzittende nek-schouderspieren, lage rugklachten. Maar ook fysiek werk brengt klachten met zich mee, niet alle omstandigheden zijn optimaal om je lichaam in die positie te houden wat natuurlijk is en het beste. Daarom is het belangrijk om in beweging te blijven om je spieren te laten werken. En dus ervoor te zorgen dat je doorbloeding op gang blijft. Na een intensieve work out of een week wintersport is het belangrijk om de spieren weer

even los te maken voor een goede doorbloeding. (Maar ervoor kan het ook voordelen hebben.) En om je spieren weer te herstellen en “klaar te maken” voor de reguliere bewegingen, daarbij kan een massage invloed hebben op je spierpijn.
Dus waarom een massage?
• Het vermindert stress, de oorzaak van wel 90% van alle ziekten
• Stimuleert de bloedsomloop
• Stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich
niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen
• Het bevordert de prestatie bij de meeste sporters
• Het bevordert lichaamsenergie, prestatie en welzijn van de gehele mens
• Het kalmeert de spieren, verwijdert spanningsknopen in schouders en nek
• Het helpt tegen emotionele spanning samen met de lichamelijke spanning,
zodat we deze los kunnen laten
• Het kan het genezingsproces van weefsel versnellen
• Het kan helpen tegen slapeloosheid
• Het kan helpen ontspannen.....

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.