Zomer!!

Zomer!!

22/07/2019

De zomer!

De zomer is officieel begonnen en dat betekent voor vele mensen dat de vakantie eraan komt! Een ander ritme en bezigheden kunnen mogelijk voor lichaamsproblemen zorgen. Hiervoor hebben we een aantal tips opgesteld om deze zomer goed, en zo pijn vrij mogelijk, door te komen:

1. Drink genoeg water.

Het lichaam bestaat voor 60-65% uit water en zorgt dat wij goed kunnen functioneren. Wanneer we niet genoeg drinken wordt onze lichaamsfunctie beperkt en kan er pijn ontstaan, denk hierbij onder andere aan hoofdpijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk, zeker met warm weer, om goed te blijven drinken.

2. Stop regelmatig tijdens een lange autorit.

Als er een lange autorit voor de boeg staat, is het belangrijk om niet te lang in dezelfde positie te blijven zitten. Pauzes nemen om even de benen te strekken kan voorkomen dat er klachten ontstaan, of als er al klachten zijn, deze zo goed mogelijk onder controle te houden en het niet erger te laten worden.

3. Voorkom langdurige buikligging.

Wanneer je van plan bent om op je strandbedje of handdoek te gaan zonnen, is het belangrijk om niet te lang op je buik te blijven liggen. Bij een buikliging is je hoofd helemaal naar de zijkant gedraaid. Als dit lange tijd aanhoudt, kan dit voor nekklachten zorgen. Wissel daarom regelmatig van positie.

4. Bescherm je tegen de zon.

Verbranding van de huid is een van de grootste risicofactoren voor het ontwikkelen van huidkanker. Zoek daarom op het heetst van de dag de schaduw op en smeer je goed in met zonnebrand.

5. Let op met in het water springen.

Kijk van te voren goed hoe diep het water is voordat je er in springt/duikt. Hiermee voorkom je dat je op snelheid de bodem raakt en hierdoor een mogelijke breuk of kneuzing aan overhoudt.

Na deze handige tips is het tijd om deze toe te passen in de vakanties, dus geniet ervan en een hele fijne vakantie toegewenst namens Chiropractie Geleen/Leudal!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.