Back to school!

Back to school!

12/08/2019

Nog heel even genieten van de vakantie en dan begint het normale ritme weer! Zoals ieder jaar merken we in de praktijk ook dat iedereen erg uitkijkt naar hun zomervakantie. Hard gewerkt, nog snel de laatste stapel administratie wegwerken, kinderen die toe zijn aan vakantie en dan is het zover… vrij!

Het lijkt een hele tijd, die zes weken, maar met nog anderhalve week op de kalender is het alweer bijna voorbij! We beginnen ook weer bekende geluiden te horen in de praktijk; dat het toch echt wel weer tijd wordt voor de kids om te gaan beginnen en weer terug te starten in het normale ritme.

Het wordt dus langzaamaan weer tijd om voor te bereiden…
Hier een aantal tips om je kind (en jezelf) zo goed mogelijk te laten starten aan het nieuwe schooljaar:

Zorg voor een goede rugzak
Controleer de oude rugzak; biedt deze nog voldoende ondersteuning? Kan hij goed afgesteld worden zodat beide schouders evenveel gewicht dragen? Ongelijke verdeling of dragen op een schouder kan zorgen voor een verandering in stand van de wervelkolom, die een eventuele structurele scoliose in de hand kan werken.

Passen de gymschoenen nog of is het tijd voor nieuwe?
Gymmen op te kleine (of te grote) schoenen zorgt voor een veranderd beweegpatroon waardoor pijnklachten of assymmetrie in een houding kunnen ontstaan. Dit geldt trouwens ook voor het dagelijkse schoeisel.

Schermtijd
Evalueer eens hoeveel tijd je kind achter een scherm door gebracht heeft deze zomervakantie? Was dat meer of minder dan dat je graag zou zien? Én.. in welke houding hebben ze achter dat schermpje gezeten? Er komt steeds meer fysiek bewijs dat (lang) achter een scherm zitten, niet goed is voor het zich ontwikkelende brein én dat het houding van hoofd en nek dusdanig beïnvloed dat dit (op jonge leeftijd) al tot problemen kan leiden als hoofdpijn, nekklachten en houdingsverandering.

Maak je je zorgen over wat je ziet bij je kind (of misschien wel bij jezelf :) ), aarzel dan niet en maak een afspraak met een van onze Chiropractoren zodat die een wervelkolom check kunnen uitvoeren om latere problemen te voorkomen!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.