Oktober

Oktober

10/10/2019


Vorige maand is de herfst officieel begonnen en de afgelopen weken hebben dit buiten ook gemerkt. De bladeren vallen van de bomen, de wind steekt de kop weer op en ik hoorde zelfs de bomen en vogels klagen dat er nu wel weer genoeg regen gevallen is!

Maar voor heel wat mensen onder ons is ook de maand aangebroken van de oktoberfeesten.
Het eerste oktoberfeest werd in 1810 in Munchen gehouden ter ere van de bruiloft van Theresia van Saksen - Hildeburghausen en Lodewijk van Beieren.
De originele paardenrace is uitgegroeid tot een volksfeest van maar liefst 16 dagen.
Sinds 15 jaar is het oktoberfeest ook in het Limburgse te vieren. Vanaf eind september verschijnen er in Sittard langzaam een paar grote paviljoens en een mega kermis. Van vrijdag tot en met woensdag is er de gelegenheid om onder het genot van een biertje te genieten van oktoberfeestmuziek, gezelligheid en voor de kinderen om de kermis te bezoek! De gezelligheid werkt aanstekelijk dus ik zou een kijkje gaan nemen.

Doe dit allemaal wel met beleid! Hoe mooi en leuk de traditionele kleding ook is, trek een jasje aan als je ’s avonds op stap gaat. Zeker als je gezellig hebt staan hossen in de feesttent heeft de kou je snel te pakken en heb je daarna te kampen met een vervelende verkoudheid.
Mocht het lange staan, hossen en feesten zijn tol eisen en voel je je daarna niet helemaal lekker? Boek dan zeker even een afspraak in bij een van onze chiropractoren zodat je ook daarna weer lekker los in de heupen bent!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.