16/11/2020

November, de maand waarin de zomer al lang vergeten is en de feestdagen nog zo ver weg lijken. Een goede gelegenheid om voor jezelf enkele dingen op een rij te zetten en evenwicht en balans in je leven te zoeken. Tijd nemen om dingen te realiseren die je al lang van plan was of gewoon eens helemaal niets moeten.

Om evenwicht te vinden in je leven is het helemaal niet nodig om van de ene op de andere dag het roer rigoureus om te gooien. Je kans op succes is waarschijnlijk zelfs groter als je stapje voor stapje aanpassingen doorvoert in je dagelijkse routine. Zo wen je enerzijds langzaam aan de positieve veranderingen en anderzijds zullen de bereikte resultaten energie geven om door te gaan.

Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goed evenwicht hierin vinden is dan ook belangrijk. Stress kan je lichamelijk ziek maken en een depressie kan opklaren door lichaamsbeweging.

De meeste mensen weten voor zichzelf goed waar het mis gaat. Er volgen nu enkele tips om te proberen je evenwicht en balans te herstellen. Nogmaals, ga niet meteen álles toepassen maar probeer te ontdekken wat bij jou leven past en begin hiermee.

Maak van jezelf de hoogste prioriteit in jouw leven en stel vast wat jij belangrijk vindt.


Beweeg regelmatig. Probeer iets te vinden wat je graag doet. Sportschool, wandelen, fietsen enz.


Slaap genoeg.


Hou rekening met onverwachte gebeurtenissen.


Kook gezond en gevarieerd.


Voorkom negatief denken, laat dingen los die je niet kunt veranderen en heb vertrouwen in en op jezelf en het leven.


Doorbreek je routine.


Investeer in je relaties.


Breng regelmatig tijd in je eentje door.


Leg jezelf nu en dan in de watten en hou van jezelf.


Geef je smartphone en laptop een break.


Plan, organiseer, anticipeer op wat komen gaat en hou veel ruimte vrij in je agenda.


Ontsnap aan het gevoel om niet buiten de boot te willen vallen, stop met moeten.


Zorg dat je financiën op orde zijn.


Leg je innerlijke criticus het zwijgen op.

Bedenk dat goed voor jezelf zorgen het minst egoïstische is dat je kunt doen. Op een lege batterij kun je niet werken. Als je uitgerust en in balans bent kun je meer hebben. Evenwicht vinden lijkt een kwestie van tijdgebrek. In werkelijkheid draait het om betere keuzes te maken. Ook tijd nemen om je chiropractor regelmatig te bezoeken kan je helpen om je beter in je vel te voelen. Wij kunnen helpen om pijnklachten te verminderen en daarnaast met het geven van adviezen om klachten te voorkomen.

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.