Nieuw bij ons in de praktijk!

Nieuw bij ons in de praktijk!

14/06/2021

Mijn naam is Anke van Banning.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door bewegen, mensen helpen en voeding. Als kind heb ik altijd veel gesport, tennissen vooral, later kwam daar nog vanalles bij (paardrijden, fitness, zumba, hardlopen, fietsen en zwemmen). Daarnaast ben ik altijd graag buiten, had ik al jong groene vingers en houd ik van koken (lekker maar vooral gezond). Inmiddels ben ik moeder van een geweldige dochter en geniet ik van al het moois dat op mijn pad komt in het prachtige Zuid-Limburg.

Rond mijn 16e kreeg ik rugklachten, deels door mijn lengte en niet wetend hoe me hier een houding aan te geven en kwam ik bij de fysiotherapeut terecht. Hier werd mijn interesse gewekt voor mijn carriere als fysiotherapeut, die begon in 2000 met de opleiding. Dit was voor mij een mooie basis om mensen te helpen met lichamelijke- en gezondheidsklachten. Alleen deze mechanische kijk op gezondheid was niet altijd effectief voor het herstel. Ik ging op zoek naar aanvullende effectieve methoden. Voeding en mindfullnes (meditatie) kwamen steeds meer aan bod. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat gezondheid een optel som is van delen. Door Petra Versteegh ben ik opgeleid tot SOM therapeut op al deze aspecten van gezondheid toe te kunnen passen.

Ons lichaam wordt door allerlei factoren uit balans gebracht en mijn doel is op samen met jou te kijken hoe we die balans weer kunnen verbeteren en herstellen, op korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Ieder persoon is een individu en reageert anders op voeding, stress, beweging of andere invloeden van buitenaf. Door mijn eigen zoektocht naar een gezonde levensstijl en mijn inmiddels verbrede achtergrond als fysiotherapeut. mindfulness therapeut en SOM therapeut kan ik je helpen om de balans in je lichaam weer te herstellen na een meting en behandeling met de lichaamsscan.

Anke van Banning

Hart voor Gezondheid

ankevanbanning@outlook.com

06-19366098

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.