Vakantie Tips

Vakantie Tips

12/08/2021

Vakantie.

Of je nou thuisblijft, in Nederland blijft of toch naar het buitenland gaat, hier een paar tips om rugklachten te voorkomen:

*Let op de kleine dingen. Let op je houding wanneer je bagage tilt. Het is belangrijk om te tillen vanuit je benen en niet vanuit je rug. Ook is het verstanding om regelmatig de auto te parkeren tijdens lange reis, dan heb je wat beweging. In het vliegtuig voorkom je stijve spieren door regelmatig even richting het toilet te lopen. Een goede rugsteun kan ook uitkomst bieden. Stel de stoel zo af dat de rug niet bol staat, over het algemeen is een hoek van 100* optimaal.

*Loop op blote voeten: dit is heel gezond! Op je blote voeten over het strand lopen, is goed voor je gezondheid en voor je rug. Probeer daarom elk uur dat je op het strand ligt, 10 tot 15 min. te bewegen. Beweging is erg belangrijk. Op het strand of aan het zwembad lig je vaak in dezelfde houding. Wanneer je bijvoorbeeld op je buik ligt, geeft dit extra belasting op je nek en de rest van de wervelkolom. Ook is het belangrijk niet te lang naar beneden te kijken wanneer je een boek leest.

*Draag slippers niet langer dan twee uur per dag. De dunne zool biedt weinig ondersteunig en kan er zelfs voor zorgen dat je voeten overbelast raken of veroorzaken zelfs rugpijn.

*Als het mogelijk is, neem je eigen kussen mee op vakantie. Dit om vervelende nekpijn te voorkomen.

En mocht je nou na al deze tips, toch klachten hebben, dan kun je natuurlijk altijd een afspraak maken bij een van onze chiropractoren.

Fijne vakantie!

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.