Vergoedingen 2022

Vergoedingen 2022

03/12/2021

Lieve patiënten, gasten en bezoekers van onze praktijk. Ondanks het gekke jaar vliegt de tijd voor en is het alweer december. De maand waarin we feest vieren samen met onze dierbaren, maar ook de maand waarin we weer even kritisch gaan kijken naar de veranderingen in onze huidige zorgverzekering.
Overstappen van Zorgverzekering kan in principe alleen tussen half november en 1 januari. Heb je jouw zorgverzekering voor 31 december opgezegd dan heb je tot maximaal 31 januari om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. 
De premies en voorwaarden van zorgverzekeringen wijzigen elk jaar. Hetzelfde geldt voor jouw zorgwensen. Kijk daarom even goed welke aanvullende zorgverzekeringen je echt nodig hebt en of je sommige zorg niet beter zelf kunt betalen in plaats van verzekeren. 
De meeste zorgverzekeraars hebben inmiddels hun wijzigingen betreffende vergoedingen bekendgemaakt. Controleer deze goed om niet voor vervelende verrassingen te staan. Controleer ook of er wijzigingen in je vergoedingen voor Chiropractie zijn. Naast het overzicht van je eigen zorgverzekering zijn de volgende sites handig om een goede vergelijking te maken: 
www.poliswijzer.nl

?www.chiropractievergoeding.nl ?

www.zorgwijzer.nl ?

www.independer.nl ?

www.consumentenbond.nl 
 
Fijn om te weten hoeveel behandelingen je voor het komende jaar vergoed krijgt. Na je behandeling krijg je van je chiropractor het advies om over enkele weken of maanden een vervolgafspraak in te plannen. Dit noemen wij onderhoud en is aan te raden om lichamelijke klachten voor te zijn. Bellen voor een afspraak op het moment dat je pijn hebt is in principe te laat. Je hebt dan vaak meerdere behandelingen kort achter elkaar nodig en loopt bovendien een poos met pijn.  ? 
Patiënten die al langere tijd in behandeling zijn weten vaak precies wat de beste tijd tussen 2 behandelingen in is. Wij adviseren in dit geval om een aantal behandelingen vooruit te plannen. Dit heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat je jezelf dwingt om je behandelplan te volgen en zonder pijnklachten door het leven gaat. Een tweede voordeel van vooruitplannen is dat je waarschijnlijk je favoriete dag en tijdstip nog kunt kiezen. Hoe verder vooruit, hoe leger de agenda immers. 
Tot slot wensen wij jullie fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022. 

NIEUWS

Onze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze site accepteert u het gebruik hiervan.
Meer informatie kunt u hier lezen.